Luchtverdeelsystemen

 

Toevoer- en retourroosters

Een ventilatierooster is een rooster dat ervoor zorgt dat vuile, vochtige lucht uit een ruimte kan worden afgevoerd en schone, droge lucht naar binnen kan stromen. Ventilatieroosters maken deel uit van een ventilatiesysteem en zitten onder andere in muren, ramen en deuren

Lees meer over toevoer- en retourroosters of bekijk ons assortiment.

Toevoer- en retourventielen

De ventilatie toevoerventielen worden gebruikt om ventilatielucht toe te voeren in diverse ruimten van een woning of utiliteitsgebouw. Deze ventielen worden geplaatst in de kanaalopeningen van de toevoerkanalen in de wand of plafond van de betreffende ruimte(n).
Een afvoerventiel zorgt voor de afzuiging van gebruikte, vervuilde lucht uit een ruimte. De lucht wordt bijvoorbeeld uit de wc, badkamer of keuken via het luchtventiel het ventilatiekanaal ingezogen. Vervolgens wordt het naar buiten geblazen.

Bekijk ons assortiment toevoer- en retourventielen.

Verdringingsventilatie

Bij verdringingsventilatie wordt de lucht met zeer lage snelheid in de leefzone ingebracht. Deze lucht gaat zich daardoor over de vloer verspreiden. Lucht die op vloerniveau wordt ingebracht, wordt naar boven gebracht met warme lucht uit warmtebronnen in de ruimte en wordt via het plafond afgevoerd. Lucht kan de bezette ruimte binnendringen met een lagere snelheid en warmere temperatuur dan systemen met gemengde stroming, wat energiebesparingen, geluidsreductie en minder tocht oplevert. Verdringingsroosters kunnen in veel situaties worden toegepast.

Luchtverdeelslangen - Airsocks

Luchtverdeling met luchtverdeelslangen, soms airsocks genoemd, wordt steeds populairder. De slangen zijn in tegenstelling tot luchtkanalen snel te monteren, roesten niet en kunnen zonder tochtverschijnselen de luchtstroom in een ruimte tot in detail reguleren. In utiliteitsgebouwen waar veel mensen komen, zoals bijvoorbeeld kantoren, scholen, showrooms en restaurants, is dit ideaal. Een groot voordeel van de slangen is dat ze niet in de constructie van een gebouw verwerkt zitten, waardoor de luchtverdeling in een gebouw eenvoudig aan te passen is bij herinrichtingen en renovaties.

Lees meer over luchtverdeelslangen - Airsocks


[Nieuwsbrief title]

 Nieuwsbrief

[Nieuwsbrief formulier]

   

Aanmelden nieuwsbrief