Luchtkanalen

Om lucht in een ventilatiesysteem te verplaatsen van een ventilator naar een rooster is een buizensysteem nodig. Dit buizensysteem is opgebouwd uit luchtkanalen. Deze luchtkanalen kunnen in zeer verschillende vormen, afmetingen en materialen uitgevoerd worden. Meest toegepast zijn de kanalen van sendzimir verzinkt staal. Hieronder kunt meer informatie vinden over de meest gebruikte soorten luchtkanalen.

Ronde luchtkanalen

Ronde luchtkanalen worden veel gebruikt in woningen, utiliteit, cafés, sporthallen enz. Aangezien deze kanalen in standaardmaten geleverd worden, licht zijn, een lage weerstand voor de luchtstroom hebben is de keuze voor deze oplossing logisch.
De ronde luchtkanalen kunnen in verschillende materialen uitgevoerd worden zoals roestvaststaal, aluminium, PVC en minerale wol. 

Lees meer over ronde luchtkanalen of bekijk ons assortiment.

Rechthoekige luchtkanalen

Voor grote luchthoeveelheden of in situaties waar te weinig ruimte is om ronde luchtkanalen toe te passen worden rechthoekige luchtkanalen toegepast. Aangezien deze kanalen op maat gemaakt worden is het bijna altijd mogelijk om een kanaal te produceren dat voldoet aan de technische eisen en toch in de beschikbare ruimte past.
De rechthoekige luchtkanalen kunnen in verschillende materialen uitgevoerd worden zoals roestvaststaal, aluminium, PVC minerale wol of hardschuim.  

Lees meer over rechthoekige luchtkanalen.

Flexibele luchtkanalen

Flexibele luchtkanalen ook wel flexibele slangen genoemd worden gebruikt om het kanalensysteem te verbinden aan ventilatoren, roosters of rozetten. Er zijn veel verschillende soorten flexibele luchtkanalen. De flexibele slangen worden uit verschillende materialen vervaardigd zoals PVC, aluminium, RVS, gegalvaniseerd staal en aluminiumfolie. Daarnaast worden de flexibele slangen geïsoleerd, thermisch geïsoleerd en akoestisch geïsoleerd geleverd.

Lees meer over flexibele luchtkanalen of bekijk ons assortiment.

Instortkanalen

Spirair Luchttechniek voorziet u van rechthoekige instortkanalen vervaardigd uit verzinkt staal en alle bijbehorende hulpstukken. Alle rechthoekige luchtkanalen die wij aan u leveren voldoen aan de hoogste kwaliteitsnormen (denk aan DIN, EUROVENT en LUKA). Ze zijn geschikt voor WTW- en mechanische ventilatiesystemen, klimaatsystemen, ventilatieverbetering en renovatieprojecten. Wij ondersteunen u in het uitkiezen van de juiste afmetingen en we zijn ervaren met oplossingen voor de montage. 

Bekijk ons assortiment instortkanalen.

Flexibele instortkanalen

Het Uniflexplus+ luchtverdeelsysteem is ontworpen om het aanleggen van ventilatie zo snel en eenvoudig mogelijk te maken. De flexibele luchtslangen zijn eenvoudig op maat te snijden met het speciaal ontworpen afkortmes en kunnen tijdens de installatie nog makkelijk verlegd worden. De universeel toepasbare kunststof huls zorgt voor het nodige installatiegemak bij het plaatsen van de ventielcollectoren. De huls is aan de buitenzijde voorzien van inkepingen die de lengte aanduiden, zodat hij eenvoudig en snel op maat gezaagd kan worden voor een specifieke toepassing.
Luchtdicht: Dankzij het unieke kliksysteem zijn de slangen in een fractie van tijd aangesloten op de verdelers en de ventielcollectoren – drie keer klikken voor een luchtdichte verbinding. Montagehulpmiddelen zijn niet nodig. 

Bekijk ons assortiment flexibele instortkanalen.[Nieuwsbrief title]

 Nieuwsbrief

[Nieuwsbrief formulier]

   

Aanmelden nieuwsbrief