Horecagelegenheden
Ventilatie in horecagelegenheden is met de uitbraak van corona onder een vergrootglas komen te liggen. Begrijpelijk, want het zijn juist dit soort gezellige locaties waar mensen elkaar ontmoeten en dicht op elkaar staan. De concentratie CO2 kan in korte tijd enorm oplopen. Ook in een professionele keuken is het een en al bedrijvigheid. In een restaurant bijvoorbeeld moet er in korte tijd voor veel mensen een menu bereid worden. Wordt er nog op gas gekookt? Daar komt fijnstof bij vrij. Het is wetenschappelijk aangetoond dat te veel CO2 en fijnstof niet goed zijn voor onze gezondheid.
Goed ventileren in horecagelegenheid is daarom ontzettend belangrijk. Voor de gasten, maar ook voor het personeel.
Over de ventilatienormen voor horeca is nogal wat te doen geweest. Met het ingaan van de Alcoholwet (de vervanger van de Drank- en Horecawet) op 1 juli 2021 werd de ventilatienorm in horecagelegenheden vijf keer lager gesteld. Van elke tien minuten luchtverversing naar 1 keer per uur, ruim onder de richtlijnen van de Wereldgezondheidsorganisatie. Dat besluit is later teruggedraaid waardoor horecazaken met een alcoholvergunning tijdelijk weer aan de normen van artikel 5 in het ‘Besluit Eisen inrichtingen’ van de ‘oude’ Drank- en Horecawet moesten voldoen.
Bij Spirair volgen we de wet- en regelgeving op de voet en weten we wat er nodig is om een gezond binnenklimaat in de horeca te realiseren. We geven advies over de juiste ventilatie en installeren deze in jouw horecabedrijf. Iedereen gezond op stap én aan het werk in gezonde horecagebouwen, daar gaan we voor.
Nieuwsbrief