Wat moet ik met een WTW unit? Welke past goed bij mij? Spirair weet raad!

Bij Spirair Luchttechniek komen er regelmatig vragen over WTW-units voorbij. Wat kunnen ze? Welke moet ik kiezen? Arend-Jan Pothoven van Spirair Luchttechniek zet alles wat u moet weten even handig op een rijtje!

Wat zijn WTW-units precies en waar kan je ze voor gebruiken?

“Nou, het is eigenlijk heel simpel.” zegt Arend-Jan, “Met een WTW unit benut je de warmte in een huis zo optimaal mogelijk. ‘WTW’ staat ook letterlijk voor ‘warmte terug winnen’. De unit bestaat uit een warmtewisselaar, een ventilator voor afzuiging en een ventilator voor luchttoevoer. Er zitten luchtfilters in zodat de Warmte Wisselaar niet vervuilt en de verse lucht die het pand binnenkomt ook veel minder stof bevat.De warmtewisselaar zorgt dat de vaak koudere buitenlucht wordt opgewarmd door de afgevoerde lucht.”

En wat is er dan voordelig aan het gebruiken van zo’n WTW-unit?

“De balansventilatie zorgt er voor dat er evenveel lucht wordt afgevoerd, als dat er wordt toegevoerd. Zo krijgt u dus een gezond en comfortabel milieu in huis. En het handige aan zo’n unit is dat hij weinig onderhoud nodig heeft. Alleen regelmatig de filters vervangen, en eens per jaar laten inspecteren door uw installateur, dan bent u verzekert van een goed werkend en energie besparend ventilatiesysteem. Een duurzame investering dus. Spirair levert alleen WTW units die in ieder geval voldoen aan de huidige Europese eisen ERP 2016, in een aantal gevallen voldoen ze nu zelfs  al aan de Europese eis van 2018 waardoor de eindgebruiker verzekerd is van een apparaat dat zo min mogelijk energie gebruikt.,” aldus Arend-Jan.

Is er dan geen sprake van geluidsoverlast als zo een unit continu bezig is?

“Tegenwoordig worden er zeer scherpe eisen gesteld aan het geluid dat de installatie mag maken. De fabrikanten hebben daar hun producten op aangepast. We kunnen rustig stellen dat een WTW unit nu stiller is dan ooit tevoren. Wat zeer veel invloed heeft op het geluid is het ontwerp en de installatie van het totale systeem. Laat daarom altijd uw systeem ontwerpen en instaleren door bedrijven die bewezen kennis van zaken hebben. Een juist ontworpen, geïnstalleerd systeem met de huidige producten zal nooit leiden tot geluidsoverlast.”

Is de montage voor een installateur eenvoudig te realiseren?

“Wij leveren diverse verschillende units, zodat we een oplossing hebben  voor iedere situatie. Alle varianten zijn gemakkelijk te installeren en te bedienen. Zo is bijvoorbeeld de ALFA HR85 voor zowel een binnen- als buitenopstelling geschikt.”

Welke rol kan Spirair Luchttechniek spelen bij het kiezen van een WTW-unit?

Arend-Jan Pothoven: “We kijken verder dan alleen het budget. Twijfelt u tussen 2 WTW-units? Wij helpen u graag met uw keuze, door te kijken welke wensen u heeft en welke unit het beste bij uw project past. Samenwerken is iets wat wij erg prettig vinden. Hebt u specifieke wensen of eisen? Laat het ons weten. Het is ons streven om de unit perfect op uw situatie af te stemmen. Het kan zelfs zeer interessant zijn om een duurdere unit  te kopen  omdat deze  het energie gebruik verder kan terugbrengen en mogelijkerwijs ook nog onder de investeringsaftrek (EIA regeling) valt. De staat betaald dan toch een leuk bedrag mee aan uw gezond binnen milieu.”

Voor een compleet overzicht van alle WTW-units van Spirair Luchttechniek, klikt u hier.

 
   

 

Spirair Luchttechniek

T (033) 24 748 49 | info@spirair.nl
Bezoekadres: Klompenmaker 13, 3861 SK Nijkerk | Openingstijden afhaalbalie: ma t/m do: 07:00 - 17:00 uur, vr: 07:00 - 16:00
copyright | disclaimer | voorwaarden | nieuwsbrief | privacy statement
Regelt het...
VLA Luchtgordijnen