Maak kennis met Peter de Jong van Spirair Luchttechniek 

 

We spraken hem over zijn visie, trots én wat hij doet om te ontspannen!

 

Peter, stel jezelf eens voor!

Ik ben Peter de Jong,  ik ben getrouwd met Nicole en heb twee kinderen. 

Wanneer en waarom ben je begonnen met Spirair Luchttechniek?

“Ik ben in 1991 begonnen bij mijn schoonvader bij CMK Luchttechniek. Ik heb daar ervaring opgedaan bij de montage van luchtkanalen en veel gerelateerde materie tot mij genomen. Ik had hiervoor jaren als kok in de horeca gewerkt. Dat is eigenlijk ook een logistieke operatie: ook daar moet je ervoor zorgdragen dat iedereen tegelijk aan zijn maaltijd kan beginnen en dat niemand zijn biefstukje na geleverd krijgt.  Deze logistieke ervaring kwam goed van pas toen Arend-Jan het met Spirair steeds drukker kreeg en ben ik in 1993 bij Spirair ingestapt.”

Waar ben je het meest trots op in je werk en waarom?

“Dat Spirair na al die jaren een geoliede machine is van order tot factuur. In het begin waren we net een stel cowboys die de gekste dingen deden om van alles voor elkaar te krijgen. We vingen elkaar op als dat nodig was, als we maar tevreden klanten hadden. Ook zijn we toen begonnen met 24-uurs leveringen, iets wat collega’s voor onmogelijk hielden en nu doen ze het allemaal. We hebben altijd gedaan wat we zeiden en dat doen we nog steeds. Ons doel is de klant zoveel mogelijk te ontzorgen van het begin tot het eind van zijn project. Zo kun je iedere keer weer trots zijn op ons team als dat lukt en de klant tevreden is.”

En wat maakt Spirair nog meer anders dan anderen?

“Wij zijn een groothandel die kennis deelt en gebruikt om samen met de installateur tot de juiste samenstelling van luchtkanalen en componenten te komen. Bij ons komen ook installateurs die soms geen idee hebben hoe ze een luchttechnische installatie moeten ontwerpen. Die helpen we graag en zijn vaak zo tevreden dat ze hun volgende opdrachten ook met ons doen. Bij ons hoeven de klanten niet alle artikelcodes te weten om toch de juiste materialen te krijgen. Ook kunnen ze bij ons terecht voor onder meer al hun maatwerk, plenums, rechthoekige kanalen en specials. Als een klant een probleem heeft proberen we altijd een oplossing te zoeken waar hij tevreden mee is.

De beste reclame is die de afnemers zelf maken. Het voelt heel goed als er werkvoorbereiders, projectleiders en inkopers zijn die van werkgever zijn gewisseld en dan ook via hun nieuwe werkgever weer bij Spirair komen voor advies en materiaal.”

Wat is voor jou het hoogtepunt van het bestaan van Spirair?

“Er zijn er meerdere en misschien moet het echte hoogtepunt nog komen. Het belangrijkste vind ik dat we nog steeds een belangrijke speler zijn in de installatiemarkt. Ondanks de crisis en de vele faillissementen in de bouwsector doen we het nog steeds goed en komen de klanten graag bij ons.

Hard werken dus! Wat doe je om te ontspannen/?

Dan zit ik het liefst op het water, ik zeil graag. Als ik eenmaal op of aan het water zit heb ik het gevoel dat ik weg ben. Zo kan ik lekker mijn kop leegmaken. Soms ben ik maar een uurtje op het water en heb ik het gevoel dat ik een hele dag ben weg geweest.

Wat is jouw visie voor de komende jaren binnen de branche? En welke rol gaat Spirair daarin spelen?

“Het energie vraagstuk gaat een steeds grotere rol spelen en goede ventilatie zal daarbij steeds belangrijker worden. Je ziet het nu al met de nieuwe ERP verordening waarin staat welke eisen er gesteld worden aan de ventilatie in gebouwen. Sommige installateurs zijn niet of onvoldoende op de hoogte van de wijzigingen in wetgeving of bouwbesluit. Spirair zal hierin zeker zijn bijdrage kunnen leveren.  Ik denk daarom ook dat de adviserende rol van Spirair steeds groter zal worden in de komende jaren.” 

 

 

Spirair Luchttechniek

Postadres: Postbus 1132, 3860 BC Nijkerk | T (033) 24 748 49 | F (033) 24 623 24 | info@spirair.nl
Bezoekadres: Klompenmaker 13, 3861 SK Nijkerk | Openingstijden afhaalbalie: ma t/m do: 07:00 - 17:00 uur, vr: 07:00 - 16:00
copyright | disclaimer | voorwaarden | nieuwsbrief | privacy statement
Regelt het...
VLA Luchtgordijnen